Noi, românii, ne-am obișnuit să ieșim în oraș doar la evenimente deosebite, la aniversări sau nunți. Să mâncăm în oraș doar sâmbăta sau atunci când luăm salariul. Să mergem la concert doar dacă cunoaștem trupa și știm sigur ce cântă. Ideea este că cei mai mulți dintre noi cautăm un motiv anume ca să mâncăm în oraș. Poate pentru porfofelul nostru e bine, însă viața socială poate fi mai bogată și diversificată dacă, din când în când, ieșim la un pahar cu prietenii.

Unde mai ieșim în oraș cu prietenii?

Oriunde. Oricând. Însă, adevărul este că mereu căutăm cele mai bune localuri. Cele mai delicioase preparate, unde să găsim o gamă largă de băuturi alcoolice și non-alcoolice. Dacă mai au și seri tematice, ori muzică live, ne declarăm cuceriți pe viață.

Când ieși cu prietenii, avantajul este că afli de restaurante cu concert live pe care nu le cunoșteai, guști preparate pe care altfel nu le-ai fi comandat, fie încerci o băutură nouă. Când tragi linie, te alegi cu o seară relaxantă, dar și cu un contact nou.

Și dacă până acum n-ai aflat de Katz GastroLab, un restaurant din centrul Bucureștiului, cu meniu internațional, dar și cu concerte jazz, e acum timpul să-ți faci o rezervare. De ce? Pentru că mâine e vineri, poimâine e sâmbătă. Și apoi vine iar weekendul, și tot așa. Dacă și tu ești o persoană care are nevoie de o ocazie deosebită pentru a ieși în oraș, eu scriu acest articol ca să te conving să ieși chiar de mâine.

O seară perfectă în oraș?

O seară perfectă în oraș este acea seară în care te-ai decis să ieși, în sfârșit. Ai terminat munca, ai spălat vasele, te-ai aranjat, te-ai parfumat și ai făcut o rezervare. Ai făcut rezervare la Katz GastroLab, pentru că acolo găsești muzică jazz, dar și muzică latino, numai bună de demorțit oasele. Contează localul, însă o companie bună face seara să fie deosebită și valoroasă. Așa că îți suni prietenii, finii sau nașii și îi înviți la un pahar de vin.

Dacă e să mă întrebi pe mine, întotdeauna voi găsi mereu un lucru de făcut, sigur am vreo treabă neterminată care strigă după mine. Însă, dacă am o companie pe placul meu, iar restaurantul este pe placul meu, nu refuz o invitație în oraș. Recunosc, dacă restaurantul este amplasat central, fie clădirea are o arhitectură deosebită, o casă interbelică, devin client fidel. Pentru că farmecul unei astfel de clădiri se armonizează cu muzica jazz și un vin alb. Pentru mine, cel puțin.

Știu că uneori îți vine să spui că seara perfectă nu există, dar noroc că s-a inventat vinul și muzica. Alături de prieteni, seara devine brusc mai veselă, vinul mai dulce, muzica mai plăcută.

Și dacă aveai dubii, să ieși în oraș în timpul săptămânii sau nu, eu vreau să te încurajez și să te îndemn să nu mai pierzi vremea. Ieși când vrei tu, fără să ții cont de superstiții sau tradiții. Bine, ar trebui să ții cont de portofel și job.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *