Cunosc persoane care evită să meargă la restaurant pentru că n-au încredere în faptul că angajații își fac treaba cu trebuie. Că nu se păstrează igiena în bucătărie, spălatul vaselor nu se realizează așa cum trebuie. Că legumele și fructele nu sunt spălate bine, că unele alimente pot fi alterate. Și pot înțelege asta. Chiar eu am primit o pizza cu salam cu tot cu membrană. Bineînțeles, n-am murit, n-am pățit nimic. Însă, sunt detalii care fac diferența. Diferența dintre sănătate și boală.

Și poți lejer evita restaurantele. Gătitul acasă poate fi distractiv și, în final, ieși pe plus și cu bani și cu sănătate.

Echipamente medicale- simbolul grijii față de cei din jur

Și dacă restaurantele le poți evita, adică alegi să mănânci exclusiv acasă, este puțin probabil să poți evita saloane de înfrumusețare, unde îți faci ce puțin o tunsoare la câteva luni. Sau poate ai nevoie să faci mișcare într-un mod organizat, controlat. Fie că mergi la înot sau faci recuperare medicală. Să nu mai spun de îngrijire medicală, controale de rutină sau spitalizare. La un moment dat, în viața asta, ai nevoie de aceste servicii.

Poate te întrebi ce legătură există între saloane de înfrumusețare, cabinete, spitale? Este evident că în fiecare dintre aceste locuri se oferă servicii, și există un flux mare de oameni, dar și de angajați. Atunci, punctul comun trebuie să fie igiena.

Igiena înseamnă și prevenție

black and white dentist chair and equipment
Photo by Daniel Frank on Pexels.com

Da, chiar și în saloane de înfrumusețare, săli de sport, fitness, toalete publice, școli, facultăți, farmacii. Nu doar în spitale. Tocmai pentru că în aceste locuri te gândești că igiena înseamnă doar aspirat și dat cu mopul. Însă, o preocupare pentru sănătatea publică începe cu sănătatea clienților, dar și a angajaților. Iar aici întră în scenă echipamentele medicale, precum consumabile medicale: mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace seringă, leucoplast, plasturi. Adică, cele necasare în cabinete stomatologice, spitale, centre de îngrijire.

E important să tratăm bolile, dar este la fel de important să le prevenim. De exemplu, covorașele antibacteriene, halatele de unica folosință sau botoșii te pot feri de microbi, bacterii. Un gest simplu, dar de mare greutate. Aceste articole de unică folosință sunt necesare în toate unitățile unde există risc de contaminare cu microorganisme, infectate sau nu. Prevenția contează.

Medicale shop, locul de unde îți procuri prevenția

Dacă ești manager de spital, clinică privată, de salon de înfrumusețare, sală de sport, deja cunoști protocoalele de igienă, știi deja ce echipamente medicale trebuie să-ți procuri. Dacă ești la început de drum, atunci următoarea informație este pentru tine:

ADAR UNIC SOLUTIONS SRL, proprietarul Medicale-Shop.ro, este importator si distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate, iar magazinul său virtual este dedicat exclusiv pentru comenzi lansate de companii și instituții.

Da, este locul de unde îți procuri echipamentele medicale de care ai nevoie, precum:

  • consumabile medicale;
  • consumabile pentru laborator;
  • articole de unică folosință;
  • articole din hârtie;
  • dezinfectanți medicali.

Și pentru că sănătatea e pe primul loc, ca manager de orice unitate medicală sau care oferă servicii, eu, dacă aș fi în această postură, aș fi atent la:

  • Instrumentele folosite să fie sterile și desigilate în fața pacientului/clientului, așa poate sta relaxat și îți acordă încredere;
  • Curățenia care se vede și care nu se vede. Adică dezinfectarea podelelor, a mânerelor, întrerupătoarelor. Denotă profesionalism și grijă față de sănătatea publică;
  • Rutină, rutină și iar rutină. Un anumit program de dezinfectare, cu o anumită ritmicitate va asigura o curățenie impecabilă.

Sunt convinsă că în anul 2024, normele de igienă sunt, de cele mai multe ori, respectat, mai ales în spitale și clinici, acolo unde medicii sunt conștienți de pericolul la care se expun ei înșiși, dar și pe pacienți dacă nu folosesc consumabile medicale de calitate. Cred că este bine să ne îndreptăm și către saloane, săli de sport, chiar și instituții publice, unde, uneori se ignoră normele de igienă. Dezinfectantul de mâini sau de suprafețe botoșii, prosoapele din hârtie, măști chirurgicale pot face o mare diferență.

Până la urmă, acestea sunt simbolurile grijei față de sănătatea publică.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024.

De cătă

Un comentariu la „Echipamente medicale sau cum să-ți pese de sănătate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *