Tic-tac! Weekend-urile însorite bat la ușă. Vacanța se apropie cu pași repezi. Cât ai clipi se face 1 Mai, și după ce mai clipești de două ori vine vacanța. De data asta, vacanța vine cu trenul de Mangalia.

Poate vei spune că e prea devreme să te gândești la mare, soare, cremă de plajă, judecând după vremea de afară, dar dacă te uiți în calendar vei constata că mai e atât de puțin și atât de multe de făcut. Mini-vacanța de 1 Mai poate fi un preview pentru vara ce urmează, o mostră pentru o vacanta reusita completă.

Litoral 2023

Nu știu cum ești tu, dar eu ador să mă pregătesc pentru vacanța la mare. Îmi place sentimentul de neliniște înainte de drum, bucuria vacanței, a timpului liber. Pregătirea bagajelor, ce-mi iau, ce nu-mi iau, planificarea hainelor pe zile, ieșiri. Nu mai socotesc aerul sărat de vacanță, valurile agitate ale mării, mirosul cafelei de dinainte de plecare. Trezitul cu noaptea-n cap, ca să nu te prindă căldura pe drum. Emoții și discuții despre cum va fi vremea, cazarea, mâncarea. Toate acestea mă binedispun și mă ajută să intru în starea de vacanță. 🙂

Pe litoralul românesc, arhivă personală

Și dacă vorbim de vacanță la mare, vorbim de bagaj, căutat cazare la mare, căutat locuri de distracție, alternative bune cu care să ne ocupăm timpul în caz de vreme capricioasă.

Desigur, ar trebui să-mi caut costumul de baie aruncat prin dulap anul trecut, e boțit, dar colăceii de la cozonac îl vor ajuta să se întindă frumos pe corp. Ochelarii trebuie șterși de pânza de păianjeni, să-i lustruiesc bine-bine. Crema de protecție solară oricum nu-mi lipsește niciodată din rutină, așa că ar trebui să mai completez trusa cu alte produse de îngrijire, nimic complicat.

În ceea ce privește locația, și anul acesta alegem litoralul romanesc. Pentru că ne place și aici, ne regăsim și ajungem repede. Și pentru că ne dorim o vacanta fericita, ne trebuie și o oferta buna.

De data asta ne facem rezervare online, pe litoralulromanesc.ro și mergem la sigur cu cazarea. Așa suntem siguri de cazarea pe care o rezervăm, vedem camerele, prețuri, facilități, oferte. Caut după stațiune sau hotel, aleg perioada de ședere și numărul de persoane. Anul acesta îmi doresc mai multă relaxare, așa că mă interesează un hotel cu toate facilitățile: all inclusive, aer condiționat, balcon cu vedere spre mare, parcare, wi-fi în cameră, piscină. V-ați dat seama că îmi doresc tacâmul complet. 🙂

Early booking litoral sau last-minute?

Dacă ești precaut și îți place să-ți planifici vacanțele la sânge, cu detalii, orarul zilei, vizite, atunci sigur te coafează early booking litoral. Ești pe sistemul „vara sanie și iarna căruță”, deci o rezervare din timp e cel mai sigur. Pe platforma litoralulromanesc.ro găsești oferte de nerefuzat, precum reduceri de până la 50% dacă îți achiți din timp vacanța la mare. Ești sigur că hotelul preferat, în stațiunea preferată, are camere libere în perioada dorită de tine. În plus, economisești și câțiva bani 🙂

Dacă ești mai degrabă o persoană vulcanică, spontană, și te decizi instant că meriți un sejur la mare (cu toții merităm asta), cei de la litoralul românesc au pregătit oferte și pentru tine. Urmează 1 Mai, Rusaliile sau poate pentru un weekend oarecare, însorit, liber.

Deși, de cele mai multe ori, ne planificăm vacanța la mare din timp, uneori, îmi place să surprind și să am o vacanta reusita și într-un weekend obișnuit, pentru a mai alina dorul de mare.

Anul ăsta știm ce ne dorim, avem planul făcut, mai rămâne să achităm sejurul și vacanța ne așteaptă!

Tu ce mai aștepți? Ce stațiune de pe litoralul românesc îți place?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 11.

De cătă

4 thoughts on “Vacanță reușită poți avea și pe litoralul românesc”
  1. Litoral, mare, vacanță…. băi, parcă trăiesc tot anul pentru clipele astea, de fapt ce mai, după ce se termină vreau să vină Crăciunul iar supă Crăciun încep să visez iar la berea rece și aerul sărat de pe malul mării.
    Da, litoralulromânesc.ro e o sursă bună de a găsi un sejur frumos la malul mării! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *