De când mi-a intrat în cap ideea de renovarea apartamentului, aproape că visez numai gresie și faianță, parchet laminat și robineți strălucitori. Îmi vin în cap atâtea idei, soluții de amenajare, încât le-am cam pierdut șirul. Recunosc, partea cu decorarea casei, respectiv alegerea perdelelor, covoarelor, în general tot ce ține de creativ și estetic îmi vine la îndemână, oarecum. Îmi este mult mai ușor să fac alegeri, să mă inspir, știu ce-mi place și ce mi s-ar potrivi. Aș putea spune că e chiar plăcut și relaxant să faci astfel de cumpărături.

Ei bine, soțul m-a dezamăgit și mi-a spus că perdelele și floricelele pot aștepta. Cât să aștepte floricelele, că uite e primăvara la ușă iar eu n-am dat jos plapuma de pe mine. Camera țipă a iarnă din toți rărunchii.

Păi da, pentru că până la floricele pe câmpii, apartamentul necesită o renovare din aia serioasă. Renovare ce implică schimbatul instalației electrice, pentru siguranță, aplicarea unei izolații termice exterioare, pentru un plus de confort termic pentru la iarnă. Ei, aș, să intrăm în subiectul instalații sanitare?

sursă: vinde-ieftin.ro

Probabil pentru cele mai multe femei le sperie gândul de materiale de construcție, adezivi și fier beton. Însă, atunci când vine vorba de propria ta casă, ar fi bine să te intereseze și să-ți introduci în vocabular aceste cuvinte. Îți vor prinde bine atunci când vei ști ce să ceri vânzătorului, vei ști să compari prețuri și calități și, în general, vei avea siguranța că ai făcut alegerile potrivite pentru casa, dar și bugetul tău.

Invitabil, ajungem cu discuția și la buget

Când renovezi sau construiești de la zero, trebuiesă-ți faci un plan de cheltuieli, materiale necesare, costuri, dar și listă de oameni competenți care va pune în aplicare planul tău. Bugetul este acel instrument care va dicta, într-o oarecare măsură, în ce direcție să mergi cu renovarea/construcția. Știi vorba aia, să nu te întinzi mai mult decât ți-e plapuma. Atlfel, rămâi dezvelit.

Și uite, așa, după ce ne-am hotărât noi că merităm o renovare completă a apartamentului, am pornit în aventura cumpărăturilor. Știuuu, nouă, femeilor, ne plac cumpărăturile, însă să stai o oră să te zgâiești la mortar hidroizolator, glet sau adeziv, îți cam dispare zâmbetul. Nu prea e o sesiune ralaxantă de shopping. Te cam ia cu dureri de cap.

Eram pe cale să cedăm, sau cel puțin să luăm o mică pauză de la gresie și faianță, să facem un pas în spate și să căutăm și alte variante. Primul gând a fost să ne consultăm cu cineva priceput în produse de acest gen, care să ne ajute să luăm deciziile cale mai potrivite pentru noi.

Căutând pe google „consultanță materiale construcții” am dat de vindem ieftin- depozit virtual. Am săpat pe site-ul lor am găsit o gamă largă de produse. Cum ar fi amenajările interioare https://vindem-ieftin.ro/categorie-produs/amenajari-interioare/, aspectul care ne dă mari bătăi de cap. Și pentru că tot am menționat de gresia și faianța care mă obsedează, dacă ești și tu interesat, vezi detalii despre gama lor largă de gresie.

Ce m-a atras la Depozit virtual?

sursa: vindem-ieftin.ro

Întotdeauna e reconfortant să știi că ai de unde alege, că pot să împace toate gusturile, că sunt soluții pentru toate problemele, dar mai ales că le ai pe toate în același lor. Am fost plăcut suprinsă că pe Depozit virtual găsesc de toate, inclusiv mobilă, profile decorative și chiar parchet. Asta înseamnă că pot să-mi fac cumpărăturile dintr-un singur loc, fără alte drumuri.

Colac peste pupăză, la achiziții generoase poți beneficia și de reduceri de prețuri. Asta pentru că Depozit virtual este… depozit virtual. Cu alte cuvinte, nu mai ai inclus în prețul produselor și cheltuieli cu spațiul magazinului, adaosuri generate de energia electrică, cheltuieli cu angajați manipulatori. Practic, îți achiziționezi produsele la prețurile cele mai bune.

sursa foto: vindem-ieftin.ro

Acum, cu lista de necesități făcută, cu planul stabilit, culori alese, am solicitat o ofertă pentru anumite produse. Nu mai rămâne decât să ne apucăm de treabă.

Hai, tu când te apuci de renovarea casei?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 3.

De cătă

Un comentariu la „Renovarea apartamentului îți dă bătăi de cap?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *