Prințul Miro se simte obosit, vlăguit, fără chef de viață și fără puteri. A obosit să se contrazică cu toată lumea din regat. Nimic nu-i mai convine, nimic nu-i intră în grații, nimic nu mai e pe placul său.

Prințesa Iris l-a sfătuit să facă o călătorie a maturizării, să meargă să cucerească un ținut îndepărtat, de unde să vină încărcat cu energie pozitivă și gânduri bune.

Nimeni nu știe despre acest ținut atât de îndepărtat și totuși atât de aproape, zise prințesa Iris. Problema oamenilor și a prinților, în general, este că ei nu reușesc să-l cucerească, pentru că nu cred în el și nu se duc cu inima deschisă. Mulți dintre ei cred că vindecarea va veni instantaneu, că ei nu mai trebuie să depună efort.

Cum se numește acest ținut?

Ținutul mirosului, Aromaterapia.ro

sursa foto: aromateria.ro

Aici se întâlnesc cele mai rafinate uleiuri esențiale, obținute din plante cultivate cu dragoste și grijă. Sunt pure 100%, cu certificat ESR (Echitate, Solidaritate, Responsabilitate), obținute de distileri pricepuți care respectă agricultura ecologică, comerțul echitabil.

Prințesa Iris și Prințul Miro se hotărăsc să plece spre ținutul mirosului îmbietor. După ce parcurg un labirint întortochiat presărat cu tot felul de arome sintetice, parfumuri grele care îi făceau să strănute, cei doi ajung pe ținutul mirosului. Aici, prințesa Iris se hotărăște să-i dea prințului Miro trei probe, pentru a vedea dacă acesta se face vrednic de acest ținut, așa că, pentru început acesta va mirosi trei arome și va trebui să ghicească din ce plantă este obținută.

Prințul Miro miroase prima aromă. O ghicește ușor, acesta fiind o aromă destul de cunoscută și folosită de multă lume, încă din cele mai vechi timpuri. Prințul Miro remarcă destul de repede aroma sa proaspătă, ușoară, florală, ușor lemnoasă. E lavanda, nu-i așa?

Prințesa Iris îi confirmă. Uleiul esențial de lavandă are un efect calmant asupra celui care îl folosește, ajută la calmare și la eliminarea stresului. Acest ulei se poate folosi pentru împrospătarea camerei, a băii, a lenjeriilor de pat.

A doua aromă îi trece pe sub nări lui Miro. Acesta constată că nările și tot corpul i-au fost invadate de un miros revitalizant, revigorant și proaspăt. Brusc îi trec prin minte amintiri dragi cu el de când era copil și alerga pe câmpiile înflorite din mijlocul verii. Își amintește de mama sa ce îi pregătea prăjituri cu fructe. Sigur e aromă de portocală!

Așa este! Uleiul esențial de portocală este un ulei revigorant, vesel și de neuitat. Acesta se poate folosi în periodele stresante și iritante, când nu putem să dormim. Aroma sa veselă ajută să ne trezească toate simțurile, să ne inducă starea de calm, de veselie și chef de viață.

A treia aromă îi pune capac prințului nostru. Deși aroma i se pare cunoscută, aceasta îl derutează în cel mai plăcut mod posibil. Un miros bogat, intens și dulceag îl conduce în cele mai îndepărtate gânduri ale sale. Aroma uleiului îl face să se simtă plin, mândru de realizările sale, se simte asumat, sincer, adult!!

Prințule, aroma aceasta este patchouli și se folosește încă din Antichitate pentru a da miros hainelor sau pentru parfumarea hainelor. De asemenea, se folosește și pentru masaj local, în produsele de igienă corporală. Este un ulei care te ajută să te menții concentrat la munca depusă, te energizează și te vitalizează.

După toată acestă expriență, Prințul Miro a învățat multe lucruri despre plantele aromatice, despre mirosuri și despre relaxare. Cu siguranță se va întoarce la palat mult mai destins și mai relaxat. Plantele aromatice l-au ajutat să-și descarce energiile negative, să se relaxeze și să se bucure de roadele naturii.

În încheiere, Prințesa Iris îi prezintă Prințului produsele pe care le poate găsi la Aromaterapia.ro :sinergii de uleiuri esențiale, diluții de uleiuri prețioase, roll-on-uri din combinații de uleiuri esențiale (inspir, alinare, mângâiere, praf de stele, super-erou), hidrolați, difuzoare și brățări pentru aromaterapie.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *