Din toate perioadele grele din viața mea, am încercat, pe cât posibil, să iau cu mine, să reflectez, să remediez anumite probleme. Dacă orice altceva se poate cât de cât repara, sănătatea este cea care nu iartă pe nimeni. Tocmai de aceea, să te preocupi de sănătate trebuie să fie o prioritate în viețile noastre.

Deși conceptul de sănătate este larg, cuprinzător, se pare că ceea ce putem influența cel mai ușor este alimentația. În bine sau în rău, alimentația este atât de importantă, pentru că ne furnizează energie, stare de bine, pe lângă sațietatea necesară.

Din fericire, eu sunt o persoană care nu face excese alimentare. Încerc să păstrez un echilibru, deși uneori îmi fac poftele sau chiar mai mănânc câte o bombă de „sănătate curată”.

Apropo de bombe și sănătate. Știu că sunt destul de multe persoane care au intoleranțe alimentare, alergii alimentareintoleranțe la gluten sau lactoză. Bănuiesc cât de greu le este să-și încropeze un meniu bogat în nutrienți, dar și ușor de preparat, gustos și aspectuos. Nu mai vorbesc de copilași, unii dintre ei mofturoși și dornici de ceva nou la fiecare masă. Ei bine, înseamnă că pentru ei urmează o veste bună!

ORGRAN te ajută să creezi preparate pline de emoție

Așa cum spuneam mai sus, e bine că cineva s-a gândit la cei care au alergii alimentare, intoleranțe la gluten și așa s-a născut brandul Organo. Aici găsești preparate pentru micul dejun, cum ar fi cereale integrale fără zahăr, cereale din hrișcă sau fulgi cu quinoa. Eu le înmoi în apă sau în lapte (fără lactoză, dacă e cazul) și adaug fructe proaspete.

Pentru felul principal, mă gândesc la paste vegetale din porumb fără gluten și alergeni, care sunt și colorate. Îmi place să le fac cu legume tăiate mari, trase la tigaie cu cât mai puțin ulei, eventual pe grill. Adaug suc de roșii de casă și am un copil fericit! Pentru pasionații de pâine de casă, Orgran are făină în varianta gluten free sau biscuiți fără zahăr, umpluți cu fructe.

Așadar, iată că am încropit un meniu simplu, rapid, dar care să-ți aducă bucuria mâncatului cu ceilalți din familie, chiar dacă ai o dietă vegană sau vegetariană sau poate ții post. Eu încerc, fără eforturi prea mari, să am 2 zile pe săptămână un meniu fără carne. Deși la ouă, lactate îmi este greu să renunț pe perioade mari de timp, uneori prefer doar alimente vegetale.

Cui i se potrivesc alimentele de la ORGRAN?

Se potrivesc acelor persoane care au alergii alimentare. De aceea e bine să alegeți cu grijă brandurile care se ocupă de acest lucru.

Organo este este una dintre putinele fabrici din lume dedicate productiei de alimente fara gluten si potrivite pentru cei care sufera de alergii, continuand sa fie Total “Free From” Solutin , de peste 30 de ani.

Tu ai alergii alimentare sau intoleranțe? Ce consumi?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *