Într-o zi mohorâtă de semi-primăvară, mă hotărâsem că este cazul să rezolv treburi plictisitoare prin oraș. Cu o atitudine semi-burgheză, am luat trăsura autobuzul 11 și am purces la drum. Iaca, drumul m-a dus la ce mai frumoasă clădire din oraș, frumoasă la propriu și la figurat. Deși știam clădirea destul de bine, de data asta mi s-a părut diferită. De când am intrat, m-a izbit un aer… melancolic (?). Marmura rece m-a primit ca un majordom elegant, dar arogant, cu pantofii foarte bine lustruiți, costumul impecabil călcat. M-a salutat ferm, dar puțin nefamiliar.

Bineînțeles, ușile mari, înalte până-n tavan erau larg deschise, de parcă strigau să intru în cameră. Primul pas a fost pus. Ghetele mele cu toc gros au activat toate amintirile din acea cameră. Au trezit la viață toate bucuriile petrecute aici, toate gândurile mai puțin plăcute, care au putut trece vreodată prin capul unui om, chiar aici, în această încăpere. Hmm… poate un scârțâit de parchet să facă asta?

sursa: almaparchet.ro

Nu știu pentru voi, dar pentru mine, scârțâitul de parchet din lemn masiv, într-o cameră în absolută liniște, este vis! Este asocierea cu balurile din perioada belle-epoque sau cu palatele regilor și reginelor, cu muzeele de artă, precum Luvru sau casele francezilor. Este, totodată, simbolul eleganței și a rafinamentului, dar mai ales, a durabilității. De parchet, zic, nu de scârțâit 🙂

Și atunci, mi-am dat seama cât de mult m-a impesionat aspectul parchetului. Faptul că parchetul îți poate oferi o experiență senzorială care să te transpună în alte vremuri.

Parchet cu suflet, cum ar veni

Păi, da! Parchetul poate înveseli o casă, o poate scoate din banal, o poate însufleți. Parchetul poate avea viață, suflet, grai. Îți poate vorbi despre vârsta și soiul arborelui din care a fost făcut sau dacă mâinile care l-au manevat au fost pricepute. Este clar că parchetul aranjează în proporție de peste 70% o casă/cameră, acesta fiind prima mobilă pe care o casa ta o „vede”. Este „foaia” albă pe care vei desena restul casei, este baza de la care pornești în completarea designului interior.

Mi-am zis că trebuie neapărat să retrăiesc sentimentul acela prețios, să mă simt ca într-o casă franțuzească, cu parchet de maximă calitate și rafinament, unde draperiile să se odihnească lejer pe parchet.

sursa: almaparchet.ro

Și pentru că tot am menționat de parchet cu suflet, iată că există așa ceva: parchet de lux, din lemn masiv, de un rafinament aparte, în culori pe placul meu, în stilul meu.

Ei bine, Alma Parchet este secretul! Pentru că nu voi pune parchet în fiecare an, sunt dispusă să investesc o dată, iar apoi să mă țină toată viața (cu retușuri în timp), scăpându-mă, de fapt, de multe alte neplăceri pe care un parchet de calitate inferioară ți le poate da.

Preferatul meu este Herringbone. Îl văd într-o casă luminoasă, cu multe culori pastel, plante de apartament și tălpi goale, pentru că se pretează pentru încălzirea în pardoseală. Într-o casă unde se ascultă muzică veche franțuzească, se bea gin și cafea la ora 17, în loc de ceai, unde se mănâncă cremșnit și perdeaua din mătase flutură nestingherită.

Parchet pentru toată lumea

Dacă tu ești o fire mai pragmatică și preferi simplitatea, nu uita de parchetul curb, care are un design aparte, original și cu personalitate. Și dacă tot spuneam de personalitate, să nu uit de parchetul Chevron, cu design năucitor, puternic.

Și pe oricare l-aș alege, calitatea este superioară, lemn masiv, de durată îndelungată, cu aspect desăvârșit, elegant și ușor de integrat în casa mea.

Mai rămâne doar să mă decid la un parcht cu suflet!!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024

De cătă

Un comentariu la „Parchet cu suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *