Regret enorm titlul ce l-am dat acestui articol. Regret și doare sentimentul de dezamăgire. Mă doare carnea pe mine, urlă sufletul în mine, îmi bate inima să-mi sară din piept, dar trebuie s-o spun: prietenia adevărată nu mai există! Ea a fost înlocuită cu fratele ei mai mic, cu bube în cap, fratele ăla bleg care nu știe nimic:interesul. Sunt un fel de frați vitregi. Ai impresia că sunteți prieteni, când, de fapt, sunteți acești mici impostori.

Prietenia adevărată a fost înlocuită cu interesul.

Pot s-o spun, s-o scriu, s-o repet de o mie de ori, pot s-o strig în gura mare, tot va fi concluzia la care am ajuns de curând. Și nu este deloc exagerat, dacă la asta te gândești. E purul adevăr, un adevăr trist și crud.

Prietenia adevărată a fost înlocuită cu interesul. Pentru că ne-am axat atât de mult pe lupta pentru supraviețuire încât călcăm peste cadavre. Călcăm în picioare oamenii cu tot cu sentimentele lor; călcăm în picioare suflete, doar ca să ne fie nouă bine; călcăm pe bătături, doar ca să ni le protejăm pe ale noastre. Dăm cu biciul și acuzăm pe alții, doar ca să nu fim noi vinovați.

Lupta pentru supraviețuire a devenit un joc murdar și pervers în care actorii principali sunt chiar prietenii tăi.  Acei prieteni cu care îți bei cafeaua la mall, acei prieteni cu care faci revelionul la Poiana Brașov, acei prieteni cu care împarți o sticlă cu vin. Într-un final, sunt acei prieteni care te primesc la ei în casă, dar nu-ți spun o vorbă bună atunci când ai nevoie. Acei prieteni cu care vorbești despre orice, însă uită să-ți ceară și ție părerea. Acei prieteni care fac semne pe sub masă altora!!!

Mi-aș dori să nu iei foarte personal aceste înscrisuri, ori să mă crezi pe cuvânt. Sunt sigură că există și altfel de prietenii, mult mai umane decât ceea ce am scris eu aici. Însă, acum, asta este ceea ce simt și trăiesc. Și ceea ce simți nu poți schimba!! E ceva ce vine din interior, ceva ce nu se poate modifica, influența sau schimba.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *