Anul acesta mi-am propus să fiu mai activă în bucătărie, mai ales pe partea de dulciuri de casă și patiserie. Antrenamentul mi l-am făcut deja de Crăciun, când am plămădit cu drag și spor la doi cozonaci pufoși (bine, recunosc, robotul a făcut toată treaba). Am exersat cu drag și spor și niște „Albă-ca-zăpada” sau Lămâița, cum îi spun alții. Așadar, inițierea îmi este făcută deja.
Examenul de rezistență, răbdare și îndemânare îl dau chiar acum, când mi s-a născut ideea de a face chiar eu mucenici. De fapt, mucenici muntenești de casă. Știu… năstrușnică idee, însă originile mele mi-au bătut obrazul, că prea i-am favorizat pe cei moldovenești, că de ce îmi reneg originile, și tot așa…

No, am zis că gata! Am dat o fugă la cumpărături și am luat făină, mi-am suflecat mânecile, apoi am trecut la treabă. Hai că amestecatul ingredientelor a fost joacă de copii, mai ales dacă bagi la robot, copiilor le plac butoanele. Am amestecat 400 g de făină cu 200 ml apă și un praf de sare (ingredientele pentru aluat de post), iar pentru rețeta de dulce, mai adaugi 4 ouă.

Totul a fost minunat până a trebuit să-i modelez în forma cifrei 8. Bine, primii 10-15 au fost ușor de făcut, distractivi și amuzanți. Dar după ce monotonia a intervenit, am renunțat și am căutat alte soluții. N-am vrut să renunț la ideea de a avea pe masă mucenici muntenești, așa că am mai dat o raită prin magazine ca să găsesc soluții la problema mea.
Soluția a venit de la brandul Băneasa, cu a lor gamă bogată de paste, dar și alte bunătăți Băneasa.
De ce aș alege mucenicii Băneasa?
- sunt gata făcuți, ambalați la pungă, ușor de procurat din orice magazin;
- sunt deja uscați, pe când la mucenicii de casă trebuie să-i lași la uscat chiar și o zi întreagă, deci mare economi cu timpul nostru;
- de scutesc de efortul de a modela 657 de mucenici mici, iar dacă ai familie mare contează acest aspect 🙂
- sunt fabricați de Băneasa, ceea ce le certifică gustul Băneasa, un nume sonor în domeniul morăritului de mai bine de 15 ani.
- după rețeta Băneasa, aceștia ușor de preparat: doar îi fierbi al dente în apă aromată cu vanilie, scorțișoară și zahăr.
- ușor de asezonat. După fiert, adaugi esență de rom și nucă măcinată. Așa, bunătățile de la Băneasa ies în evidență și te teleportează în poala bunicii.
Din experiența și gusturile mele, aproape orice produs care are zahăr se consumă cald, fierbinte, împreună cu cei dragi la masă, acompaniați de mormăituri de plăcere.
Tu cum procedezi cu mucenicii, faci chiar tu sau îi cumperi?
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 1.
[…] Mucenicii, vestitorii primăverii […]
[…] familiei a fost cuș-cușul. Am ales, și de data asta bunătățile de la Băneasa. Și ca la mucenici, rezultatul a fost pe placul nostru. Gustul preparatului a fost influențat de pastele de la […]
[…] necesare, de calitate, rețeta în dreapta, nu ai cum să dai greș. Așa cum am procedat și la mucenici sau pastele de post, Băneasa mi-a fost de mare […]