Moda trece, stilul rămâne”, o replică celebră a celebrei creatoare de modă Coco Chanel. Cine a  auzit de Coco Chanel știe că ea este „inventatoarea” eleganței, a stilului clasic și a rochiei negre, celebra little black dress.

Un motto sănătos, pe care dacă decizi să-l urmezi, vei avea de câștigat. Atât prin economisire de bani cât și prin economisire de timp.

Dacă stăm să ne gândim de câte ori se schimbă moda, ne-ar trebui câteva salarii ca să arătăm după ultimul răcnet.

Nu că aș fi eu mare consumatoare de modă, dar din umila mea cunoștință, moda și stilul sunt lucruri diferite.

Moda este schimbătoare, creatoare, inovatoare.Este inspirație și este rezultatul creativității unor oameni care asta fac toată ziua. Concep haine, accesorii, păr, machiaj.

Stilul, în schimb, este ceea ce te definește, ce te caracterizează și te completează. Stilul îl construiești cu ajutorul modei. Te ajută să-l pui la punct. Și e minunat că îl poți îmbunătăți!

De exemplu, eu! Când mă gândesc cum mă îmbrăcam în adolescență, mă ia durerea de cap! Atunci, dacă ieșea un lucru din trend, păi îmi era jenă să-l mai port. Era ca și cum toată lumea se uita la mine și zicea: ”ia uite și asta poartă pantaloni evazați…pfff…nu mai sunt la modă!”

Acum…după ce mi-au ieșit și mie măselele de minte(hei, hei), moda este, pentru mine, o sursă de inspirație, și nu iau ad literam ce se poartă. Pentru că nu toți suntem construiți la fel, nu avem corpuri la fel, gusturi identice și poate nici ocazia de a le purta.

De exemplu, colanți cu fustă sau sandale cu ciorapi, nu aș purta nici dacă m-ai plăti.

Stilul meu s-a construit frumos, zic eu, este cumințel, prea cumințel câteodată, dar a suferit modificări importante și notabile. Îmi plac hainele fluide, lejere, din bumbac, mătase sau lână, culori pastelate și tonuri de gri și maro-uri. Imprimeurile florale sunt nebunia mea, dar și cele cu buline mari sau mici. Mai nou îmi plac sacourile de toate culorile, paltoanele oversize, cămășile simple sau în carouri, curelele în talie, rochiile lungi în stil grecesc, pantofii stil bărbătesc( iubesc tocurile, dar nu știu să merg pe ele), bocancii, mănușile din piele.

La categoria accesorii, îmi plac brățările purtate multe la o mână, colierele ori foarte lungi, ori la baza gâtului. Îmi plac gențile de toate mărimile, și mai nou, mi le doresc în toate culorile.

Gențile și accesoriile, în general pot ajuta ca o ținută să nu treacă neobservată, sau cum preferă stiliștii să spună, să o scoată din anonimat. La capitolul genți nu stau foarte bine, le am pe negru sau maro, să pot construi ținute mai ușor. Dar, hei, ia uite ce genți am găsit la answer și îmi face cu ochiul:

De ce am ales aceste genți? Pentru că sunt exact ce mi-a prescris medicul: tinerești, vesele, pe gustul și stilul meu și le mai port purta multă vreme de acum înainte, nu se vor demoda!

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *