Rețetele cu paste făinoase sunt printre cele mai căutate, dar și printre cele mai savuroase și rapide feluri de mâncare. Pastele sunt preferatele italienilor, a americanilor, și chiar și a românilor. Pentru că, din ingrediente atât de simple, rezultă un minunat aliment, delicios. Acestea pot fi consumate de cele mai multe persoane, fără restricții, atât timp cât porția este moderată și nu se face abuz.

Meniu de post cu paste făinoase?

Ei bine, da! Postul Paștelui nu este un post ușor de dus. Nu este chiar la îndemână să mănânci bine, sănătos și avantajos ca preț în post. De obicei, variante de post nu se găsesc la toate restaurantele sau la fast-food-urile din oraș. Multe preparate sau meniuri nu țin cont de cei care țin post sau sunt vegetarieni, vegani, iar de cele mai multe ori, cei cu acest tip de alimentație găsesc cu greu meniuri potrivite. Asta înseamnă că tot pe mâncarea gătită în casă trebuie să te bazezi.

Meniurile cu paste făinoase sunt ușor de abordat, nu sunt scumpe și pot fi potrivite pentru mai multe tipuri de alimentație. Dacă nu ții post, nu esti vegetarian sau vegan atunci, rețetele cu paste sunt peste tot, sunt într-o multitudine de variante, care mai de care mai delicioase. Dacă ești vegetarian permanent sau de ocazie, atunci lucrurile se schimbă puțin. Trebuie să te orientezi spre multe legume, plante aromatice și condimente.

Rețetă delicioasă cu paste făinoase

Întotdeauna mi-au plăcut pastele ca fel de mâncare principal, fie ca desert, cu lapte, cu brânză și ouă. Uneori mă îndrept și spre rețete fără carne sau alte alimente de origine animală, pentru că sunt mai ușoare, mai rapid de preparat, și se pot consuma și reci (spre deosebire de cele ce conțin produse „de dulce”).

sursa: pastebaneasa.ro

De exemplu, un preparat pe placul familiei a fost cuș-cușul. Am ales, și de data asta bunătățile de la Băneasa. Și ca la mucenici, rezultatul a fost pe placul nostru. Gustul preparatului a fost influențat de pastele de la Băneasa, dar și de legumele fripte, variate, condimentele și modul de preparare.

Legume trase la tigaie (arhivă personală)

Dacă nu ai încercat cuș-cuș până acum, te sfătuiesc să încerci. Se prepară rapid, se fierbe ca pe paste, apoi îl poți asezona cu legume fierte/fripte/coapte, sosuri și condimente. Arată bine, interesant, de parcă ar fi bobițe de icre. Eu am tras la tigaie, în puțin ulei de măsline, câteva legume preferate: ceapă verde, un ardei gras tăiat mare, o jumătate de dovlecel, câteva ciuperci. Am adăugat la spre final o roșie, piper proaspăt măcinat, pătrunjel verde. Am amestecat cu cuș-cușul scurs de apă. Sare, piper după gust. Asta a fost tot.

sursă foto: arhivă personală

De ce să alegi paste făinoase în post sau în meniul tău?

  • Se pot combina în multe feluri. De multe ori aleg să prepar paste cu brocolli și sos de roșii, ardei și măsline, cu sos pesto sau cu verdețuri.
  • Se pot prepara rapid și ușor, fără să fii maestru bucătar. Ai grijă să fie fierte al dente, pentru ca sosul să le pătrundă mai bine.
  • Se găsesc în varianta cu ou și fără. Eu prefer fără ou, pentru câteva calorii în minus 🙂
  • Copiii nu le refuză niciodată. Cel puțin al meu. Le mănâncă în orice variantă, de post sau de dulce, orice tip de pastă, reci sau calde.
  • Prețul pe porție. Cu puține preparate scoți un preț așa bun per porție.

Dacă ai găsit rețeta ideală de preparat paste, poate o împărtășești cu noi. Așa ne îmbogățit caietul cu rețete.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 7.

De cătă

3 thoughts on “Meniu de post cu paste făinoase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *