Imagine de No-longer-here de la Pixabay 

Norocoșii de la Lumea lavandei, care mai sunt și gălățeni, au această mică fabrică de vise mov. Tu vii și îți alegi un produs cu lavandă, te duci acasă și visezi!

Aș vrea să-mi pot imagina cât de minunat trebuie să fie să te plimbi printr-un lan de lavandă. Ce miros trebuie să fie acolo, ce mov demențial, ce desfătare pentru simțuri.  În bătaia soarelui cred că e și mai plăcut să-ți plimbi mâna și ochii pe spicele de floricele mov, să le încânte și să te facă să visezi.

Nu știu cum e să faci asta, nu m-am plimbat niciodată printr-un lan cu lavandă, dar deja e pusă pe listă dorința asta, și când va fi posibil vom merge să admir. Rămân cu admiratul și pozatul, cu visele și mirosurile, cu încântarea ochilor.

Lumea lavandei

Eu am primit de la ei un pachet cu produse pe bază de lavandă, produse care m-au încântat mult, pentru că lavanda are numeroase beneficii terapeutice.

Lavanda, deși bunicile noastre o foloseau mai mult pentru parfumarea casei și pentru alungarea moliilor, ea se utilizează și în cosmetică. Folosită fie ca un produs cosmetic, fie folosită pentru relaxare, momente de spa, aduce beneficii împotriva insomniei, anxietății, durerilor de cap, stărilor de greață. Mirosul său este relaxant, iar uleiul pe care îl conține este antiseptic și antiinflamator.

Bomba de baie cu lavandă

Atunci când ai nevoie de un moment de relaxare, de liniște, folosește o bombă de baie. Pe lângă sărurile și minerale, conține și ulei esențial de lavandă. Mie mi-a lăsat pielea hidratată și parfumată. M-am relaxt o jumătate de oră în cadă și am visat că sunt într-un lan de lavandă.

Săpun natural cu lavandă

Săpunul cu lavandă conține glicerină vegetală, îmbogățit cu ulei esențial de lavandă și este un produs handmade. Încă nu l-am folosit, dar îl țin printre haine, așa cum făcea mama cu săpunurile camay, atunci când eram mică. Când deschid dulapul mă învăluie un parfum de lavandă de iar mă văd într-un câmp plin cu flori mov.

Sare de baie

Nu știu cum funcționezi tu când ești răcit, dar eu și Sara ne îmbunătățim condiția fizică dacă facem o baie fierbinte cu sare de baie, ne cremuim, bem un ceai și băgăm somn din plin. Asta pentru răceli ușoare sau debuturi de răceli.

Ne lasă pielea moale, catifelată.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *