Perioada cu pandemia, apoi perioada virozelor și a altor boli sezoniere, ne-au făcut mai atenți la igienă. Nu doar la igiena corpului, ci și a casei. Ceea ce este un lucru benefic pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Totodată, și locurile publice au fost obligate să ridice standardele sanitare. Pentru că orice loc public de interior trebuie să aibă în vedere o igienă corespunzătoare, fapt ce denotă profesionalism și grijă pentru populație.

Mult timp, curățenia aia „lună și bec”, curat ca într-o farmacie s-a asociat cu spitalul sau farmacia, însă curățenia aceia temeinică ar trebui să se regăsească în orice spațiu public de interior. Pentru că în spațiile publice se perindă mulți oameni, fiecare cu ale sale probleme (mai mult sau mai puțin) medicale. Iar faptul că se neglijează acest aspect duce la apariția nenumăratelor afecțiuni mediale, boli grave.

Igiena strigă igienă

Poate frecventezi și tu săli de sport, saloane de înfrumusețare, spa-uri, cabinete dentare, spitale, instituții culturale etc. Ei bine, să știi că acolo trebuie să fii atent dacă se respectă normele de igienă și dacă sunt dotate corespunzător.

La ce ar trebui să te uiți atunci când alegi să petreci timpul într-un spațiu public?

! Igiena se vede. Fii atent la pereți, podele, mobilier. Nu e obligatoriu să fie de ultimă generație, însă pereții să nu aibă mucegai, parchetul să fie întreg, fără semne vizibile și de uzură. De asemenea, mobilierul să fie intact, fără julituri și zgârieturi.

! Dacă mergi la stomatolog, coafor, manichiură, masaj, fii atent la instrumentele folosite. Acestea trebuie să fie sterilizate înainte și după utilizare, în fața clientului. Nu neglija acest aspect, chiar dacă ne referim la peria de păr sau pila de unghii.

! Protocoalele de igienă sunt, de asemenea, de urmărit. Felul în care regulile de igienă sunt respectate de angajații acelor locuri. Modul în care se dezinfectează spațiul, mobilierul, obiectele care sunt atinse de toate persoanele este important și bine de urmărit.

! Materialele folosite. E bine să fii atent la ce materialele consumabile medicale se folosesc. Aici amintesc de echipamente de protecție, botoși, halate de unică folosință. Acestea asigură o igienă sporită și împiedică răspândirea virusurilor.

Cum asigură consumabilele medicale igienă sporită?

Un spațiu public care se respectă, îți respectă angajații și clienții, are grijă să-și procure consumabile medicale. Acestea vin în ajutorul angajaților, protejându-i și pe aceștia de boli. Îi protejează și pe clienți, asigurându-le, din start, un mediu sănătos de unde nu pot pleca cu afecțiuni. Imaginează-ți ca în salonul de masaj te așezi pe prosopul utilizat de alt client, dinaintea ta. Nu este deloc în regulă.

Un obicei bun, care a fost păstrat și după pandemia Covid, nu doar acasă sau în locuri publice, a fost dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor cu dezinfectant. Mă încântă de fiecare dată când, la intrarea în facultate, coafor, spital, găsesc dezinfectant pentru mâini. E un mod de a spune că „îmi pasă de tine și de sănătatea noastră”. Un gest simplu, însă ce face o diferență foarte mare.

De asemenea, este bine de amintit și importanța acestor consumabile medicale și din persepctiva opusă, nu cea de pacient sau client. Atunci când administrezi un spațiu public, fie ai o clinică este bine să fii atent la aceste aspecte. Nu neglija acest lucru. Cu siguranță cei din domeniu medical cunosc implicațiile și urmările a nefolosirii produselor de unică folosință. Însă eu vreau să punctez faptul că, din perspectiva unui beneficiar a unor servicii medicale denotă profesionalism și grijă. E un aspect pentru care beneficiarii serviilor medicale să revină la voi.

Igiena nu trebuie neglijată și nici nu trebuie făcut rabat de la calitatea consumabilelor medicale.

Acest articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023

De cătă

Un comentariu la „Igiena de la A la Z cu MedicaleShop”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *