Dacă ai nevoie de câteva idei creative pe care să le pui în aplicare în această perioadă, atunci acest articol îți poate fi de folos.
Activitățile de lucru manual, colaje, decorarea casei, proiectele de diy-do it yourself, adică fă singur, sunt printre activitățile care îți pot asigura o satisfacție maximă, o schimbare cu buget redus, timp de calitate petrecut cu tine însuți sau cu copiii tăi.
Cele mai fructuoase activități pe care le poți petrece în casă în această perioadă sunt: cititul, rezolvarea de rebusuri, puzzle-uri, curățenie generală, gătit, ori tot felul de treburi practic-gospodărești. Eu vreau să vă propun și idei creative, pentru că este atât de satisfăcător să vezi rezultatele care ies din mâinile tale. Idei care se materializează prin produse, produse pe care le poți personaliza apoi, le poți pune amprenta personală. Ulterior îți poți decora casa, poți să-ți dezvolți o afacere, poți face cadouri celor dragi, mici atenții pentru mărțișor, Crăciun, Paște, zile de naștere.
Pentru că idei creative și tehnici sunt multe, iar uneori te pot deruta, vreau să te ajut cum să-ți procuri câteva materiale ajutătoare în demararea procesului creator: cărțile de la Editura Casa:
Deși informație este destulă pe internet, o carte creativă este mereu câștigătoare. Este ca o colecție de idei bine puse la punct, detaliate și explică pas cu pas etapele de desfășurare.
Editura Casa mi-a pus la dispoziție 4 cărți de idei creative și o carte cu Bobiță și Buburuză.
Cărțile creative mi se par utile, atât pentru adulți, dar și pentru copiii mai măricei, peste 7-8 ani. Cărțile sunt frumos ilustrate, prezintă în detaliu etape de lucru, materialele de care ai nevoie și idei de personalizare și înfrumusețare a produselor obținute.
Decorațiuni interioare din beton
Dacă vrei să-ți decorezi casa, biroul, spațiul de lucrat, clasa, bucătăria, această carte îți arată o varietate de idei de decorare cu beton/ciment. Idei la care nu te-ai fi așteptat că le poți realiza din beton, acest material utilizat la construcții. Mi se pare o activitate atât de relaxantă, ușoară și simplă, încât eu am încredere să o las și pe fata mea de 8 ani să se descurce singură. Sigur reușește.
Crini origami
Origami este o tehnică de îndoire/pliere a hârtiei de origine japoneză și, deși pare o tehnică ușoară, nu este. Este aproape o știință. Nu poți îndoi hârtia aleatoriu, ooricum, și să speri că-ți va ieși ceva. Nu, există pași concreți și stricți.
Cartea Crini Origami îți arată cum se pot face crinii, o multitudine de modele, pe care le poți integra în decorarea casei, după bunul tău plac.
Pe cât de solicitantă este această activitate, pe atât de ieftină este. Ai nevoie doar de hârtie de origami, care se găsește cam la orice librărie, iar apoi ești liber la încercat.
Animale din lână filțuită
Filtuirea sau împâslirea este un meșteșug tradițional păstrat până în zilele noastre în mai multe culturi.
Ai nevoie de lână netoarsă, uscată, în culori diverse, ac de filțuit, burete simplu sau oazis, foarfecă, ace de cusut, cântar de bucătărie.
Cartea ne propune activități de confecționare a unor animale din lână, ce pot fi folosite de post de jucării pentru copii. Nu mai spun că aceste jucării pot fi oferite cadou celor mici, cadouri originale. Sugur le va îndrăgi, nu prea există pe piață așa ceva de cumpărat.
Animale împletite cu tehnica scoubidou
Această tehnică îmi amintește de acele brolocuri pe care le împleteam în copilărie, acele brelocuri lungi din cablu colorat. Atunci nu știam că se numște tehnica scoubidou, nici nu aveam materiale fine și nici nu ne ieșeau animale, ci forme, pur și simplu.
Astăzi, găsim la magazinele de hobby fire de plastic din care putem realiza animale drăguțe pe care le putem atașa la chei. O metodă creativă de a deosebi cheile.
Cei care sunt pasionați de împletit, vor găsi în această tehnică o metodă de evadare din banal și le va pune mintea la contribuție.
Pe lângă cărțile pe care ți le-am arătat acum, la Editura Casa găsiți multe alte cărți de idei creative. Și au prețuri extra accesible, 5 lei bucata!!
După ce ne punem mintea la contribuție, e timpul să le și citim copiilor. Vă recomand cărticelele Bobiță și Buburuză. Le găsiți tot la Editura Casa.
Probabil știi personajele din desenele animate, dar întotdeauna eu voi recomanda cartea înainte de film/desene. Personajele sunt drăguțe și amuzante, haioase și fiecare are o casă personalizată, ceea ce este un mesaj educativ pentru copii. Hârtia este groasă, de calitate, iar culorile sunt vii, aprinse. Scrisul e măricel, clar. Fiică-mea de 8 ani a citit fără probleme.
Poveștile au mesaj educativ, sunt vesele și happy-end.
Ție ce carte ți-ar plăcea de la Editura Casa?