Dintre toate accesoriile mele, cel mai mult port ceasuri. Am purtat, de-a lungul vremii, diferite tipuri de ceasuri: analogice, digitale, cu brățară de metal, curea de piele, ceasul mamei de când era domnișoară, ceasuri ieftine, mai scumpe, ceasuri cu cadran mic sau mai mare, cu brățară încolotocită pe încheietură.

Cert este că-mi plac ceasurile pentru eleganța pe care le-o dau mâinii, dar și pentru aspectul practic. Să verifici cât este ora, mi se pare mult mai practic și mai la îndemână decât să scoți telefonul din buzunar/geantă. De multe ori avem mâinile ocupate cu bagaje, genți, cumpărături, copilul de mână, și atunci, să arunci un ochi la ceasul de mână e mult mai simplu și rapid.

Punctualitatea este o calitate

Nimic nu este mai neplăcut la o întâlnire decât cineva care întârzie. Denotă iresponsabilitate, lipsă de respect față de cel cu care te întâlnești și chiar față de propria persoană. Bineînțeles, există cazuri speciale, în care cel în cauză anunță din timp că întârzie câteva minute, astfel te poți preocupa și tu de altceva. De asemenea, mai există și sfertul academic, pe care eu îl iau în calcul și încerc să fiu tolerantă și indulgentă.

Un ceas legat (la propriu) de mâna ta, te poate poate ajuta să-ți gestionezi timpul mai eficient, să-ți mențină relațiile armonioase și care… arată și bine la mână.

Cum a evoluat ceasul și gestionarea eficientă a timpului și a vieții

Am putea spune că gestionarea timpului a evoluat de-a lungul vremii. Asta dacă ne raportăm la ceasul deșteptător din curte, la oamenii aceia care îți băteau în geam ca să te trezești, la ceasul cu două urechi din vremea comunismului și până azi, la ceasurile actuale care fac mai multe decât să-ți arate ora exactă.

Din punctul meu de vedere, un update pe zona aceasta e de bine, asta pentru că ne ajută să fim mai eficienți, mai productivi și mai atenți la lucrurile ce se petrec în viața noastră, de pildă: monitorizarea sănătății.

Smartwatch-urile ne ajută să ne simplificăm viața

Ceasurile smartwatch au destul de multe avantaje, care vor câștiga detașat în fața ceasurilor clasice:

 • Monitorizează ritmul cardiac;
 • Măsoară tensiunea artrială;
 • Măsoară concentrația de oxigen din sânge;
 • Pedometru;
 • Monitor de somn 
 • Control muzică de pe telefon;
 • Funcții multi-sport;
 • Distanța parcursă;
 • Alarmă;
 • Cronometru;
 • Notificari din telefon (Sms, Whatsapp, Facebook, etc).

Ei bine, un smartwatch cu așa funcții, este ceasul Beyond watch, care pe lângă funcțiile de mai sus, arată și foarte bine, are mecanism de tip Quartz, display color, cureaua fiind din oțel inoxidabil și care cânterește doar 56 de grame.

Îmi plac aceste ceasuri, care pe lângă funcțiile moderne oferite, au și acest aspect casual, ușor de integrat în ținuta de zi cu zi. Și dacă punem la socoteală și brățara rose gold, deja bifăm și mai multe ținute. Pentru că, femeile apreciază acest lucru. De asemenea, cei de la Beyond Watch au și modele pentru bărbați, pentru că și ei au nevoie de punctualitate, nu-i așa?

Acest articol a fost scris pentru campania Descoperă Beyond Watch, în colaborare cu BlogAward.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *