Să treci de la agonie la extaz urmându-ți pasiunile și visurile e înălțător și de dorit, pentru că asta denotă progres, evoluție. Este ceea ce ne dorim cu toții să avem; să evoluăm și să mergem în direcția care ne poate aduce satisfacții pe toate planurile. Așa a fost atunci când m-am decis să-mi iau domeniu și găzduire web pentru colțul meu de scris. Repet, am trecut de la agonie la extaz sau, mai bine zis, de la blogspot la .ro.

Recunosc că nu a fost ușor să mă descurc cu wordpress-ul. Chiar mi se părea un bau-bau și că eu n-o să pot face treaba să funcționeze. Am avut ajutor, mi-a fost instalat wordpress-ul, inițializat module, instalat piese și alte OZN-uri.
De la extaz la agonie
Timpul a trecut, articolele au curs, iar eu tot nu m-am perfecționat pe partea tehnică a blogului. Adică, tema, un plugg-in de instalat și adăugat, umblat un picuț pe la aspect, dar nimic mai mult. Dacă vorbești despre actualizările sitului, îmbunătățirea sănătății, eventual schimbări de server, back-up, sunt aspecte ce mă depășesc și cele care, de cele mai multe ori m-au făcut să fac cele mai multe greșeli în ceea ce privește site-ul. A nu face ceva corect sau a nu face ceva în privința performanței site-ului este tot greșeală, iar de cele mai multe ori, o greșeală ireparabilă.
Iar acest lucru vă povestește o persoană care a trecut de la extaz la agonie atunci când, după câțiva ani de strâns câteva articole, a avut surpriza să realizeze că-i pica site-ul cam des, era spamată, iar site-ul nu funcționa așa cum își dorea. Ultima oară când am avut nevoie de echipa de hosting, nu prea am primit un ajutor real, ci doar amânări.
De ce agonie fără blog?
Pentru că, după câteva zile de neplată, necunoștință de cauză, un cumul de „nu știu”, câteva clickuri în minus, am pierdut câteva articole. M-am uitat stupefiată cum am pierdut câteva articole pe le scrisesem, articole dragi, amintiri și nostalgii.
Inițial am zis că e ok, se recuperează, n-am pierdut mare lucru, până la urmă cei de hostig au un back-up, ceva. Inițial! Ulterior mi-au dat vestea proastă că ei nu fac și nu păstrează niciun back-up.
Așadar, după pățania mea am învățat ce să caut la un serviciu de găzduire web profesională, care să mă mulțumească pe deplin. Mi-am făcut temele, m-am documentat, am întrebat în stânga și-n dreapta și o tras o concluzie. Dacă ești în căutarea unei găzduire web, ori găzduire wordpess și nu știi cum să-i alegi pe cei mai buni, poate această listă te va ajuta:
- indiferent de ceea ce dorești să spui cu site-ul tău, e important să ți se încarce site-ul repede, iar pentru asta, un server rapid este ceea ce trebuie să-ți „recomande medicul”; Pentru că vrei ca oamenii să se întoarcă pe site-ul tău, să știe că la tine găsește rapid informația, nu pierde vremea. Iar pentru asta ai nevoie de un site „rachetă”.
- Asistență non-stop. Oh, da! Nici nu știi cât de mult te poate ajuta acest aspect. Să zicem că trebuie să încarci pe site un material. Ai deadline, iar tu ai apăsat pe vreun buton, pe vreun „da, sunt de acord”. Apelezi rapid la relații clienți pentru a-ți salva „pielea”. Oricând!
- Back-up extern zilnic. Este ceea ce-ți dorești. Crede-mă. Te poate salva în momente grele. Pentru că îți poți recupera oricând munca, actualizările făcute, poate o temă pro.
- Transfer gratuit. Așadar, dacă vii de la alt furnizor și vrei să migrazi cu se-ul, acest lucru va fi gratuit. Te scapă de detalii tehnice, la care, poate, chiar nu te pricepi. Eu sigur nu!

Așadar, lista de mai sus este o listă de lucruri la care să fii atent atunci când apelezi la găzduire web, așa cum este găzduirea de la HostPrior. Pentru că, un furnizor de servicii de hosting trebuie să ofere calitate înainte de toate.
Poate un articol de genul acesta nu este de interes pentru toată lumea, însă în lumea online de azi, în care foarte multe afaceri s-au mutat sau dezvoltat în online, este extrem de important să faci alegeri înțelepte. Alegeri înțelepte care te vor scuti de multă durere de cap sau care poate fi un detaliu care să te departajeze de alții care promovează același tip de serviciu.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 4.