Știți voi vechile dispute: că femeile sunt mai dezordonate în bucătărie și în general, cu capul în nori, că ele nu pot și nu știu să șofeze, că sunt emotive și plâng mult și din orice, și dacă mai sunt și blonde…atunci tacâmul este complet sau cireașa este deja sus, în vârful tortului.

Bărbații, în schimb, sunt recunoscuți pentru stângăcia lor în materie de atenție la detalii, la lucruri ce țin de aspect , că sunt interesați doar de partea practică și nu prea sunt interesați de partea estetică, de partea frumoasă ori creativă.

Bineînțeles, acestea sunt doar niște clișee demult apuse, niște neadevăruri nevinovate, dar care au născut multe controverse, dispute și adevărate războaie între sexe.

Darrr…se spune că, în ciuda tuturor controverselor apărute între sexe, că cei mai buni bucătari și că cei mai mulți profesioniști bucătari sunt bărbații.

Așa o fi, dacă așa spun statisticile, cine sunt eu să le contrazic? Ce știu sigur este că am văzut/întâlnit bărbați care gătesc. Nu completez cu extraordinar. Gătesc și atât. Ceea ce uneori e așa…un dar divin să găsești pe masă și altceva în afară de două cepe degerate, asezonate cu sos de oțet balsamic. Măcar vinul să fie bun.

Dar…există pe planeta asta, ori pe altă planetă, anumiți bărbați care nu știu să curețe niciun cartof sau să facă un ou prăjit. Bine că s-a inventat cateringul, nu? Nu-i includem aici pe cei care au făcut armata.

În egală măsură există, cunosc femei pentru care gătitul e un fel de fizică cuantică. Pentru ele, atunci când trebuie să gătească zici că trebuie să aplice legea lui Arhimede și să rezolve o derivată parțială. Sarmalele sunt un fel de regula de 3 simplă, iar prepararea unei prăjituri este echivalentul schimbatul unei roți la o mașină aflată în pantă!!

Toți trecem pe acolo

Imagine de Pexels de la Pixabay

Am fost și eu pe acolo, în postura de bucătăreasă nepricepută și am reușit performanța de a arde mâncarea, de a o face nesărată sau foarte sărată. Să fierb legumele pe jumătate sau să le fierb prea tare.

Toți trecem pe acolo, unii mai și evoluează. Cum a făcut soțul meu. Din un nepriceput netalentat, a învățat, de la mine, normal, cum se face ciorba și tocănița. Se simțea de parcă inventase apa caldă.

Oricum, carfofii prăjiți și grătarul îi ies excelent. Dar am auzit o replică în Suits cum că grătarul nu se consideră gătit.

Dar timpul trece, noi devin tot mai buni și mai înțelepți, mai experimentați, iar gătitul devine o pasiune greu de controlat. Îți dai seama? Te apucă cheful de inventat o nouă rețetă sâmbata, când atunci se iese la plimbare pe faleză, ori la probat rochițe în mall. Visezi  că faci sos bechamel și că devii maestru în fine dinning.

Cu kitchen shop.ro femeile gătesc mai bine

Când am ajuns până aici cu articolul eram deja decisă: femeile gătesc mai bine. Pentru că au kitchenshop.ro, site cu oale și cratițe și alte instrumente pentru gătit, despre care bărbații nu știu și nici nu vor să știe. Pentru că doar ele reușesc să scoată 3 feluri de mâncare, toate gata în același timp, să fie bune, aspectoase și NEarse.

Normal, cu un  set de oale poți face asta. Îți asigură mâncare delicioasă, pentru că nu o vei arde, fiind din vase inox, destul de încăpătoare, pe diferite dimensiuni, fiecare cu capacul ei, Iar tu vei împăca și pe copii mofturoși, și pe soțul pretențios, pe soacra, pretențioasa șefă, iar tu vei putea admira cum mâncarea ta se mănâncă până la ultima lingură, că de mâncat, cine știe dacă mai apuci.

sursă foto: kitchenshop.ro

La final, cine a mâncat mai mult să spele el oalele! Treaba lor dacă  scapă oala pe picioare, de zgâriat nu se va zgâria.

Hai să te ajut să alegi de pe kitchenshop.ro

Eu pledez pentru seturi de oale. În general seturi pentru că, evident, au aceeași formă, design, materiale, și îți asigură o uniformitate în bucătărie, estetic vorbind. Dacă îți dorești asta, desigur.

Seturile de oale kitchenshop.ro sunt fabricate din inox, au fundurile cu straturi multiple, sunt ușor de depozitat, bagi una în alta, și sunt foarte practice, pentru că gătești în ele cât vrei: mult sau puțin.

Au capacele lor fiecare. De câte ori n-ai răscolit tot dulapul pentru un amârât de capac care să se potrivească la amârata ta de oală?

Rezistente în timp. Știi sigur că nu-i sare vopseaua, pentru că n-are, deci nu riști să mănânci ce nu trebuie.

Vasele pot fi utilizate atat pe plite, cât și în cuptoare cu gaz, electrice sau cu inducție, rezistând la temperaturi ridicate de până la 250°C. De asemenea, acestea pot fi curățate în mașina de spălat vase. Asta ca pont pentru când nu-l convingi pe el să le spele manual.

Nu mai vorbesc de preț. Deși ți se pare mult prima dată, trebuie să te gândești și la câte produse sunt incluse în prețul ăla.

Cu așa ponturi și tipsuri, normal că femeile gătesc mai bine. Și pentru că ele sunt fete bune, îi învață și pe bărbați. Îi învață să facă mămăligă, tochitură, cât să fiarbă pastele, cum să facă o varză călită de calitate, cum să facă o cremă albă bună și cum să tragă la tigaie legumele.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *