Nu știu ce te mai motivează pe tine în ziua de azi, ce altceva te face fericit la sfârșit de program. Pe mine, gândul că urmează un concediu, mă face să mă ridic în fiecare zi din pat și să înfrunt ceața și provocările zilei. Este motivația supremă pentru „nu am chef azi” sau pentru a pune niște bani deoparte.

Concediul ideal este…

Concediul ideal…în primul rând să existe un concediu :). Am avut și noi perioade în care nu ne-am permis multe, iar ideea de concediu era un lux. Așadar, concediul ideal este orice perioadă liberă în care te relaxezi, te plimbi, pleci, îți gâdili hobby-urile sau…faci ce vrei. În viața de adult, orice oră, zi liberă de la îndatoririle profesionale șunt considerate concedii.

Eu și familia mea ne petrecem concediul, aproape de fiecare dată, vara, la mare. E locul care ne satisface aproape dorințele, ne relaxează și ne încarcă cu energie bună.

foto: arhivă personală

De-a lungul vremii, tot umblând prin stațiuni, tot cheltuind bani, uneori bani mulți, ne-am format unele opinii, ne-am format obiceiuri de vacanță, astfel că, în fiecare an ne dorim să ne îmbogățim gândurile cu amintiri frumoase, nu doar telefoanele cu fotografii frumoase. Pentru noi, este important să avem, în primul rând, o experiență reușită, să dăm drumul cu drag banilor din mână. Evităm să dăm banii doar pentru a marca concediul.

Cum ne alegem destinația de concediu

Destinația este mereu un subiect de discuție la noi acasă. Uneori avem discuții la masa ovală și brainstorminguri, iar discuțiile noastre se temină mereu cu „mergem într-un loc unde e frumos, curat și suntem bine primiți.” Uneori, alegerea destinației de concediu mai este influențată și de cunoștințele noastre despre acea stațiune, dacă am mai fost sau nu, dacă ne simțim mai aventuroși sau nu.

Totodată, destinațiile le-am ales și la recomandările prietenilor, a bloggerilor de travel și a familiei. Am considerat că o părere corectă, la cald, a persoanelor care au trecut printr-un loc contează și cântărește mult pentru noi.

Pentru un concediu de aur aleg să…

…am mâncare variată. Nu sunt pretențioasă la mâncare, dar mă interesează un meniu diversificat, cu posibilitate de a alege ce doresc să mănânc, atât pentru mine, cât și pentru restul familiei. Să am acces ușor la mâncare, fără să alerg după restaurante, să rezerv mese sau, Doamne ferește, să gătesc!! Aici se pretează o vacanță all inclusive.

sursă foto: palmbeach.bg

…am liniște. Am trecut de etapa de dansat în club, așa că îmi doresc o zonă liniștită, departe de zarva orașului, agitație, decibeli. Îmi doresc să ascult valurile mării, glasurile pescărușilor și vocea familiei mele. Stațiunea Nisipurile de Aur este perfectă din punctul acesta de vedere, cu plajă privată, bar și consumația inclusă.

sursă foto: palmbeach.bg

…mai și dorm. Concediul este și o perioadă excelentă pentru a-ți reumple dozele de serotonină, de a-ți întinde oasele și odihni capul greu de responsabilități. Am nevoie de paturi generoase, saltele confortabile, aer condiționat și o atmosferă elegantă și rafinată.

…am și variante pentru copil. Nu plecăm niciodată în concediu fără copil, așa că, avem nevoie și de o formă de divertisment sau ocupație pentru copil. Fie că e piscină adaptată, fie că e mâncare bună, curată, fie pat separat, mă interesează ca hotelul să fie prietenos cu familiile. De asemenea, un club cu distracție pentru copii e binevenit: aerobic, tenis de masă, petrecere la piscină.

sursă foto: palmbeach.bg

…nu mă supăr să am și wi-fi în hotel, parcare și vedere bună. Apa mării să fie curată, angajații hotelului să fie prietenoși, deschiși și zâmbitori. Să te primească bine și să te trateze cu respect. Este evident ce îmi doresc. Ceea ce-ți doresc și ție: o vacanță all inclusive la Nisipurile de Aur, la Hotel Palm Beach.

Poate fi, per total, o vacanță luxoasă la Nisipurile de Aur, însă eu spun că o asemenea vacanță, o dată pe an merităm din plin, cu toții. Un răsfăț pentru care muncim și tragem un an plin și greu, uneori fără alte concedii intermediare. O experiență care ne va rămâne în amintire mult timp.

sursă foto: palmbeach.bg

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, proba 6.

De cătă

Un comentariu la „Concediu de aur la Nisipurile de Aur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *