Dacă ar fi să mă gândesc la toate experiențele avute de-a lungul timpului cu calculatoarele și tot ce ține de componente…mi-ar da un pic cu virgulă.

Prima mea mare reușită a fost să montez un desktop singură. Pare ușor, nu? Însă eu până la vremea aceea abia știam să deschid un calculator și să intru în câteva programe simple de tot. Informatică am avut ca materie la școală, însă profesoara ne-a pus pe toți pe același nivel, nu a luat în calcul că, posibil mai sunt și alții care nu dețin calculator. 

Oricum ar fi, am montat eu primul meu calculator, am montat toate cablurile alea, doar unul singur l-am conectat invers, și anume cablul monitorului care duce spre unitate. Se vede că mă „pricep”, nu? 

Stați! Înainte să aruncați cu roșii stricate vreau să mai adaug ceva care ar putea fi de folos în favoarea mea la proces și anume că acum sunt prima care se ocupă de calculatorul mamei. Păi ce…cine a instalat internetul, routerul, camera web și cine face curățenie acolo în sistem? 

Pe cine sună că „mi-a apărut nu știu ce chestie pe ecran” și nu știe să o scoată? Pe mine. 

Și nu că aș fi eu mare depanator dar îmi place să învăț. Imi cunosc nivelul și limitele, sunt capabilă să accept o înfrângere. Însă nu mă las doborâtă așa ușor și încerc să progresez. Mai fur meserie de la vreun prieten, mai un tutorial, important este că informație există. 

Îmi amintesc că intr-o zi am vrut să văd un film. Și filmul se anunța spectaculos, plus că actorul principal masculin era tare chipeș, așa că am zis să am o calitate superioară a imaginii. Nu era prima dată când trebuia să folosesc un adaptor HDMI, mai vazusem la mine la serviciu, când seful a conectat calculatorul cu un monitor LCD pentru o imagine mai clară a unor camere video de supraveghere. Așa că mi-am comandat un adaptor HDMI și problema s-a rezolvat cât ai zice HDMI. 

Cireașa de pe tort a fost când am configurat routerul wireless de pe android. 

In rest, pentru altfel de probleme se apelează la specialiști, care îți rezolvă problemele. Eu dețin un astfel de specialist.

De ce scriu despre toate astea?Pentru că,am aflat și eu de curând că în perioada 15-30 octombrie se desfășoară ”săptămâna rețelisticii„ de la conectica,care va împlini 10 ani de activitate.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog, proba 7.

De cătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *