Redefinește acasăRedefinește acasă

Acasă- ce semnificație are pentru tine acest cuvânt? Ce emoții te încearcă atunci când rostești acest cuvânt? Acasă e locul unde te simți cel mai bine? Acasă e România sau e în altă țară?

Sărbătorile, vacanțele, weekendurile sunt acele perioade când ne dăm seama cât de bogați sau săraci suntem. Nu bogați/săraci financiar, ci emoțional, familial. Sunt acele perioade când observi câți oameni au mai plecat la muncă în străinătate, câți copii sunt crescuți de bunici. Câte familii sunt despărțite și plătesc facturi mari la telefon. Poate cunoști și tu cel puțin o familie în această situație. Cu siguranță, pentru aceste familii, cuvântul acasă aduce și o anumită tristețe.

Acasă este, pentru cei mai mulți dintre noi, locul unde ne-am născut, unde am crescut și copilărit. Locul în care ne-am julit în coate și genunchi. Locul în care ne întâlneam cu alți copii, juliți în coate și ei, și petreceam timpul împreună: cu mingea, cățărat în copac, de-a magazinul cu frunze, flori-fete-băieți. Și tot felul de jocuri, de nu le mai știm pe nume. Acasă, locul unde mâncam pâine pe furiș, ciorbă de legume în strachină și avea cheia la gât.

Ăsta-i acasă pentru cei mai mulți dintre noi.

De ce ne schimbăm locul de „acasă”?

Din păcate, pentru alții, acasă nu înseamnă asta. Acasă este un cuvânt greu pentru ei, fie din cauza neajunsurilor materiale, fie din cauza neiubirii, fie din cauza despărțirilor. Despărțirea de casă, familie. Multe familii a trebuit să o ia de la capăt, să se mute dintr-un apartament în altul, dintr-o casă în alta, în alt oraș, în altă țară sau poate s-au mutat pe alt continent.

Întotdeauna, oamenii au plecat spre mai bine. Cel puțin au sperat că se duc spre mai bine. Așa au considerat la momentul respectiv. Știu mulți oameni care au plecat. Peste 50% dintre colegii mei de liceu sunt plecați în străinătate și trimit bani ca să-și construiască case aici, împreună cu ceilalți 50% rămași. Știu că unora le este bine în străinătate, dar mai știu alții regretă plecarea și vor să se întoarcă.

Odată ce ne-am decis să rămânem aici, în țara noastră dragă, am purces cu entuziasm la conturarea acelui cămin ideal ce urma să ne adăpostească. Am desenat în mintea noastră o casă care să fie oglinda unor vise îndrăznețe și a speranțelor de-o viață. Planuri peste planuri au fost făurite, fiecare cu porția sa de magie și așteptare, până când, în cele din urmă, ne-am încredințat visele unei decizii ferme. Am optat cu inima deschisă și plină de speranță pentru un cămin care să răsune de ecoul tradițiilor și să preamărească frumusețea timpurilor de odinioară, reinventând cu drag și respect căsuța bunicilor noștri.

Așadar, reconstruim acasă a început cu multă speranță. Și, bineînțeles, ne-am luat toate măsurile, am calculat și recalculat, am căutat soluțiile cele mai bune, am căutat prețuri, oameni, idei. Am șters tot, apoi am luat-o de la capăt. Ne-am dat seama că alergăm mult după materiale de construcții și transport. Apoi, am găsit Depozitul virtual, un magazin online unde găsești materiale de construcții direct de la producători. Sub umbrela reConstruim acasă, oamenii acești vin în ajutorul celora care vor să-și redefinească conceptul de acasă, să renoveze sau să construiască o casă.

Reconstruim acasă
ReConstruim acasă- vindem-ieftin.ro

Casa noastră pe pământ

Nimic nu este mai autentic decât să te întorci la origini. Să stai cu picioarele în nisip, să calci iarba umedă dimineața, să te bată soarele în cap când îți bei cafeaua sau să auzi ciripit de păsărele. Toate astea n-ar fi fost posibile într-un apartament de 50 mp, în inima unui oraș poluat. Încă un motiv în plus să ne construim casă pe pământ.

acasă

Până la ora asta avem proiectul finalizat, aprobările, avizele de la primărie și cele de la furnizorii de electricitate și gaz sunt pe masă. Gardul este finalizat în proporție de 70%. Casa este gata la roșu, iar acoperișul este în lucru chiar în timp ce scriu. Pentru mansardă am ales lemnul, iar pentru acoperiș am ales țigla ceramică. Totodată, am ales să o eficientizăm termic, așa că vom avea izolație termică cu vată minerală, încălzire în pardoseală, gresie și faianță, centrală termică. Tot ce trebuie pentru un confort sporit. Adică, ne dorim o viață liniștită, într-o zonă liniștită, așa cum trăiau bunicii noștri, dar în condițiile unei vieți moderne.

De ce Depozit Virtual?

Așadar, achiziționarea materialelor de construcție le-am adus într-o direcție modernă: cumpărături online de pe vindem-ieftin.ro, dar mai ales consultația de specialitate care ne-a îndrumat spre alegerile optime pentru casa noastră. Acest lucru ne-a scutit de efortul de a alerga în multe magazine, încercând să găsim cel mai bun preț. Unde mai pui că ai acces la stocurile producătorilor, cumperi doar cât ai nevoie și… ai prețuri personalizate, depinde cât e de mare casa pe care o construiești 😉

Și sunt aproape gata! Urmează amenajările interioare, să-mi aleg ușile, canapelele, tapetul. De unde le iau? Cum adică? Tot de pe Depozit Virtual.

Tu de unde îți cumperi materialele de construcție?

……

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024.

De cătă

Un comentariu la „Acasă- redefinire și reconstruire”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *